Kumpio viryklės matmenys:
Talpa: 1,5l
Visas aukštis: 19,5 cm
Vamzdžio aukštis: 17 cm
Skersmuo 11,5 cm
Maišelio matmenys:
Gaminio plotis: 17 cm
Gaminio aukštis: 32 cm (10vnt)
Mėsos ruošimo kumpio viryklėje būdas.
-Pasirinktą mėsos gabalą reikia pamarinuoti dieną prieš tai, kad spėtų sugerti visus prieskonių aromatus.
- Marinuotą mėsą sudėkite į specialų folijos maišelį, o tada įdėkite į pagrindinį indą.
- Uždėkite slėgio plokštę su spyruokle ir dangčiu, taip uždarykite kumpio viryklę su mėsos įdaru.
- Įdėkite kumpio viryklę į puodą ir užpildykite vandeniu iki 3/4 prietaiso aukščio.
-Pradedame kaitinti vandenį ir verdame kumpį pagal pasirinktą receptą. Paprastai jį reikia plikyti maždaug 75-80°C vandens temperatūroje 2-3 valandas, kad kumpio viryklėje esančios mėsos temperatūra pakiltų iki maždaug 72°C. Ji tikrai neturėtų viršyti 80-90°C.
-Temperatūrą kontroliuojame išoriniu termometru. Tačiau vandeniui užvirti neleidžiame. Manoma, kad kumpis turi būti virtas, o ne virtas.
-Kai kumpis iškeps, atvėsinkite kumpio viryklę užpylę šaltu vandeniu. Leiskite atvėsti, dėkite į šaldytuvą ir tik po 24 valandų, kai mėsa sutvirtės, išimkite maišelį su paruoštu kumpiu.