Plieninis ąsotis, kuris gali būti naudojamas kaip pieno ąsotis šiltam pienui patiekti prie kavos ir pienui putoti espreso kavos aparatuose su garų antgaliu. Kaip žinote, geriausia pieną putoti metaliniame ąsočiu su tinkamu snapeliu, kad gautumėte gerą pieno konsistenciją ir galėtumėte tvarkingai ir tvarkingai supilti jį į kavą. Ąsočyje yra latte meno snapelis, idealiai tinkantis putoti pieną ir gaminti kapučinos.
Medžiaga: nerūdijantis plienas
Matmenys: skersmuo 9 cm, aukštis 11 cm
Talpa: 580 ml
Išsami informacija:
- Pieno ąsotis pienui patiekti ir putoti
- Jis turi rankeną ir snapelį, kad būtų lengviau pilti.
- Viduje praktiškas matavimo indelis kas 50 ml.
- Originalus čekiško prekės ženklo „Orion“ produktas.
Kaip puikiai putoti pieną?
Šaltą pieną reikia pilti į ąsotį. Atminkite, kad jo neturėtų būti per daug - putotas pienas padidės dvigubai, todėl jame turi būti vietos.
Šiek tiek pakreipkite pieno ąsotį ir įkiškite į jį purkštuką - jis turėtų būti tiesiai po pieno paviršiumi.
Įjunkite prietaisą ir sukamaisiais judesiais putokite pieną ąsočiu. Purkštukas visada turi būti tiesiai po paviršiumi.
Kai pienas putoja ir jo tūris padidėja, judinkite purkštuką šiek tiek giliau, todėl šildome apatinį pieno sluoksnį.
Ideali temperatūra yra apie 65–70 ° C. Esant tokiai temperatūrai, piene esanti laktozė ištirpsta, o tai suteikia saldų skonį. Aukštesnė temperatūra sumažins baltymus ir jūs negalėsite putoti. Baristai kartais naudoja specialius termometrus, įdėtus į ąsočius. Jūs tikriausiai neturite, todėl tiesiog nustokite jį kaitinti, kai ąsotis nemaloniai įkais.
Pabaigoje paspauskite ant ąsočio, kad pieno burbuliukai šiek tiek sumažėtų. Paruošta! Į espresso galite įpilti pieno ir paruošti kapučino, latte ar kitos kavos.